Sanne Cant is beste vrouw in Gavere

Print

De 24-jarige Sanne Cant (Ciclismo Mundial) was zondag de beste in de veldrit op en rond het militair domein te Gavere. De Belgische kampioene hield de Britse Nikki Harris achter zich. Ellen Van Loy werd derde.

De hele wedstrijd werd gekleurd door het drietal Cant, Harris en Van Loy. Zij trokken er van bij de start vanonder. In de tweede ronde kwam Sanne Cant even in de problemen. De Belgische kampioene schoof tijdens een afdaling tegen Nikki Harris aan waardoor zij even moest inhouden. Onderaan de helling kwam Ellen Van Loy ten val. Laatstgenoemde verloor hierdoor veel tijd en wist dan al dat een derde plaats het hoogst haalbare zou worden.

De strijd voor de eindzege ging dus tussen Sanne Cant en Nikki Harris. Het was net voor het ingaan van de slotronde dat Cant zich kon ontdoen van haar metgezel. Zij sloeg een kloofje en kon met een voorsprong van acht seconden de slotronde aansnijden. De Belgische kampioene bleef daarin gespaard van ongelukken en kon zo aan de eindmeet uitgebreid het zegegebaar maken. Het werd bovendien haar vijfde opeenvolgende overwinning, de negende reeds van het seizoen.

Nikki Harris consolideerde haar dichtste ereplaats en Ellen Van Loy kon de resterende podiumplaats inpikken. Jolien Verschueren kwam als vierde over de streep voor de Nederlandse Sophie de Boer.

Bij de dames is er geen klassement voor wat betreft de Superprestige.

'Loopkoers'

'Het was enorm lastig vandaag. Dit had veel weg van een loopkoers', vertelde Cant na de finish. 'Er ligt hier zoveel modder en troep op de helling dat je niet kan opspringen. Je moet dus helemaal lopen tot aan de materiaalpost en dat is ver.'
 
'Het is op zich leuk dat ik ook op dergelijke parcoursen mijn ding kan doen. Zo'n zware omlopen kom je niet elke week tegen, gelukkig maar. Ik ben op een gegeven moment ook eens tegen de stootkussens gereden. Tijdens de afdaling kon ik mijn fiets niet voldoende onder controle houden waardoor ik tegen Nikki Harris, die net iets trager reed, aanbotste. Ik kon me gelukkig nog rechthouden maar verloor wel wat tijd. Ellen Van Loy van haar kant kwam beneden wel ten val. Haar kon ik net nog ontwijken. We moeten daar, in de tweede ronde, Van Loy kwijt geraakt zijn. Net voor het ingaan van de slotronde moest ook Nikki Harris er voorin af', aldus Cant.
 
'Ik behaal nu mijn vijfde zege op rij. Dat geeft een heel leuk gevoel. Ik hoop nu ook Koksijde aan dat lijstje toe te voegen, maar dat is voor volgende week', besloot de Belgisch kampioene.
Meer sportnieuws