© Belga

Doden door aardverschuivingen in Zwitserland en Italië

In de buurt van de grens tussen Zwitserland en Italië zijn zondag door aardverschuivingen in totaal vier mensen om het leven gekomen: twee in Lombardije aan de oever van het Lago Maggiore in Italië en twee in Tessin, niet ver van Lugano, in Zwitserland. Dat melden de media en de politie.

skn

Een man van 70 en zijn kleindochter van 16 kwamen om toen een ‘zee van modder’ hun woning in Laveno Mombello, een dorp gelegen aan de oever van het Lago Maggiore, overspoelde. De adolescente werd nog levend onder het puin gehaald, maar overleed later in het ziekenhuis. De ouders en grootmoeder van het meisje bevonden zich ook in het huis, maar zij overleefden de ramp wel.

Daarenboven kwamen in Zwitserland, in de buurt van Lugano, twee vrouwen om, toen een gebouw van drie verdiepingen instortte door een aardverschuiving. Onder het puin vonden reddingswerkers en hun honden de lichamen van een 34- en 38-jarige vrouw en ook een gewonde van man 44 jaar. Drie anderen raakten slechts lichtgewond.

Door de zware, aanhoudende regen in het grensgebied tussen Italië en Zwitserland, zijn er in de regio al verschillende aardverschuivingen geweest. In Italië kwamen op een maand tijd al 11 mensen om door het noodweer. Eén persoon is nog vermist.