© BHUL

Antwerpse antiquair Axel Vervoordt opnieuw hofleverancier

De bekende Antwerpse antiquair Axel Vervoordt mag zich weer hofleverancier noemen. Hij was vorig jaar op knullige manier zijn eretitel kwijtgespeeld: zijn secretaresse had de brief om een nieuwe aanvraag in te dienen in de prullenmand gegooid.

DHS

Koning Filip maakte zaterdag de bedrijven bekend die een jaar lang de titel van gebrevetteerd hofleverancier mogen dragen. Het gaat om 115 ondernemingen, waaronder vijf nieuwe. Al is dat in het geval van Axel Vervoordt relatief.

Zijn bedrijf in Wijnegem verkoopt sinds de jaren negentig kunst en antiek aan de koninklijke familie. Vooral koningin Paola is fan. In 2001 benoemde Albert II Vervoordt tot gebrevetteerd hofleverancier. Maar op de eerste lijst van koning Filip, die een jaar geleden werd bekendgemaakt, ontbrak de antiquair en binnenhuisinrichter vreemd genoeg. Bij Vervoordt moesten ze schoorvoetend toegeven dat dat hun eigen fout was. Hun secretaresse wiste per ongeluk de e-mail met de oproep het brevet te verlengen. Ook de aangetekende enveloppe met in te vullen documenten ging verloren. “Of we dit jaar de briefwisseling extra aandachtig in de gaten hebben gehouden? Zo kun je het formuleren, ja”, zegt pr-vrouw Anne-Sophie Dusselier.

Vervoordt is verheugd weer op de lijst te staan. “We hebben onze fout rechtgezet. Uiteindelijk bleek het verlies van onze titel een storm in een glas. We bleven leveren aan de koninklijke familie en de verstandhouding is altijd prima geweest.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio