“Beul James Foley gewond bij Amerikaanse luchtaanval”

Foto: AP

“Beul James Foley gewond bij Amerikaanse luchtaanval”

Print

‘Jihadi John’, het Brits pratende lid van terreurbeweging Islamitische Staat die vermoedelijk vier gijzelaars om het leven heeft gebracht, is gewond geraakt bij een luchtaanval van de Verenigde Staten. Dat bericht de Britse pers zondag.

De moordenaar, die steeds gemaskerd was in de filmpjes van de moorden die op het internet gepubliceerd werden, zou vorige week gewond zijn geraakt bij een vergadering van leiders van IS in een Iraakse stad dichtbij de Syrische grens, schrijft de Mail on Sunday. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken kan de informatie niet bevestigen.

‘Jihadi John’ zou naar het ziekenhuis zijn gebracht nadat de Verenigde Staten zaterdag een bunker hadden aangevallen in Al-Qaim, in het westen van Irak. Daarbij vielen een tiental doden en ongeveer veertig gewonden bij de IS-leiders, schrijft de krant.

Volgens de Mail gaat het om dezelfde aanval waarbij de ongrijpbare IS-leider Aboe Bakr al-Baghdadi gewond zou zijn geraakt. Het gerucht deed zelfs de ronde dat Al-Baghdadi zou omgekomen zijn, maar IS drukte dat al snel de kop in.

‘Jihadi John’, die vanwege zijn Brits accent genoemd is naar Beatle John Lennon, is de vermoedelijke moordenaar van de Amerikaanse journalisten James Foley en Steven Sotloff, en van de Britse hulpverleners David Haines en Allan Henning.

.

Nu in het nieuws