Ben Weyts: ‘Mijn kinderen en ik zijn met de dood bedreigd’

Foto: Belga

Ben Weyts: ‘Mijn kinderen en ik zijn met de dood bedreigd’

Print

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) zegt dat hij en zijn kinderen met de dood bedreigd zijn. De verdachte moet zich eind deze maand verantwoorden voor de rechter, bericht De Zondag.

Volgens De Zondag dateren de feiten van 24 maart. De verdachte schreef de bedreigingen anoniem neer in het contactformulier op de website van Weyts, toen nog federaal parlementslid. De politie kon de identiteit van de verdachte identificeren via zijn IP-adres. De man moet op 27 november verschijnen voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel.

In het interview waarin Weyts de feiten bekendmaakt, verwijt hij oppositiepartij SP.A ook ‘een gevaarlijk sfeertje’ te creëren door ‘zo heftig’ te reageren op de nieuwe regeerakkoorden. Op de vraag of hij de doodsbedreigingen aan de politieke sfeer wijt, antwoordt Weyts ‘de oppositie zoiets niet te zullen verwijten’.

Partijgenoten Theo Francken en Jan Jambon maakten eerder al gewag van doodsbedreigingen. Beiden waren kort daarvoor in opspraak gekomen. Francken na het bijwonen van een feestje van ex-collaborateur en gewezen VU-senator Bob Maes, en na het opduiken van oude, voor sommigen racistische mails, Jambon na een controversiële uitspraak over de collaboratie.

.

Nu in het nieuws