PROXIMUS LEAGUE. Eupen pakt tweede plaats, STVV blijft leider

Print

Eupen haalde het in een rechtstreeks duel om de tweede plaats van Lommel Foto: Tom Palmaers

Eupen heeft de tweede plaats gepakt in de Proximus League door Lommel United in een rechtstreeks duel te kloppen met 2-1. Leider Sint-Truiden had het niet makkelijk tegen rode lantaarn Geel, maar won uiteindelijk wel met dezelde cijfers. Patro Maasmechelen klopte Heist met 3-1, maar verder wonnen opvallend genoeg alle op verplaatsing spelende ploegen: Tubeke, Virton en Roeselare.
Sint-Truiden blijft ook na de zestiende speeldag het klassement aanvoeren. STVV versloeg zaterdagavond in eigen huis rode lantaarn Geel met 2-1. Met 38 punten tellen de Truienaars drie punten meer dan Eupen, dat in de topper tegen Lommel United met 2-1 aan het langste eind trok. De Limburgers volgen daardoor al op 6 punten van hun provinciegenoten uit Sint-Truiden. In de enige wedstrijd van zondagnamiddag won Seraing United met 0-2 bij Racing Mechelen en is daardoor derde, op 5 punten van STVV. Virton pakte de volle buit bij Antwerp (1-2) en totaliseert als vijfde evenveel punten (32) als Lommel United. Onderin blijft Woluwe-Zaventem in vieze papieren na 0-3 verlies tegen OH Leuven. De promovendus uit de luchthavengemeente deelt met slechts 10 op 48 de laatste plaats met Geel. Het is de tweede opeenvolgende zege voor de Leuvenaars, die zo na enkele magere weken weer een stijgende vormcurve laten verraden.

Debuterende Huysegems scoort meteen voor Dessel

Vrijdagavond speelden Dessel Sport en Bergen 2-2 gelijk. Stein Huysegems bekroonde zijn debuut voor Dessel met een belangrijke goal. De bezoekers namen de beste start , maar Laurent stuitte tot tweemaal toe op een attente doelman Wertelaers. Aan de overzijde was het bij de eerste echte kans raak toen Reniers voorzette en Janssens knap inkopte.De bezoekers dreigden en kwamen verdiend langszij langs Brogno.

Dessel onderging het spel en toonde zich gelukkig toen Bova, rand buitenspel, voorlangs besloot.Na rust kon Bergen al vlug scoren toen Kaminiaris de snelle Laurent aanspeelde en die prikte de bal mooi binnen. Bergen drukte, maar miste uitgelezen kansen langs Gnohere en Camargo. Dessel kwam terug in het spel met een over koppende Tapoko. Wat later kon debutant Huysegems knap de onverhoopte gelijkmaker scoren. Dat gaf de thuisploeg vleugels in de slotfase. Zowel Huysegems als de ingevallen Breugelmans kwamen nog dicht bij de winninggoal.

Uitslagen:

Dessel Sport - Bergen 2-2
Woluwe-Zaventem - OHL 0-3
Sint-Truiden - ASV Geel 2-1
Antwerp - Virton 1-2
Patro Maasmechelen - Heist 3-1
WS Brussel - Roeselare 0-1
Eupen - Lommel United 2-1
Eendracht Aalst - Tubeke 2-3

Zondag
RC Mechelen - Seraing Utd. 0-2

Bekijk hier het volledige klassement in de Proximus League!

Meer voetbalnieuws