Winkelrekken van Delhaize geraken niet gevuld

Foto: Philippe Desmet

Winkelrekken van Delhaize geraken niet gevuld

Print
Kontich - Door vakbondsacties zijn er problemen ontstaan bij het bevoorraden van de supermarkten van het merk Delhaize. Ook in de vestiging aan de Antwerpsesteenweg is er schaarste.

Nadat de directie van Delhaize een grootschalige reorganisatie had aangekondigd, volgde er een golf aan vakbondsacties. Gedurende vier dagen werden de distributiecentra in Zellik en Ninove lam gelegd. Dit is ondertussen al drie weken geleden, maar de achterstand in het bevoorraden van de winkels is nog niet weggewerkt.

Ook in de Delhaize aan de Antwerpsesteenweg merken de klanten dat heel wat van hun vertrouwde producten niet in de winkelrekken liggen. “De bevoorrading van de winkels is een complexe operatie,” zegt Roel Dekelver als woordvoerder van Delhaize. “Wij moeten 800 winkels met meer dan 20.000 producten bevoorraden. We doen onze uiterste best om het volledige aanbod zo snel mogelijk weer in de winkels te kunnen aanbieden. Je kan het bekijken als twee wielrenners in een race. Wanneer een renner eventjes moet stoppen om een technisch probleem op te lossen, haalt hij daarna de eerste renner nooit meer in, als ze even snel rijden. Wij kunnen het distributieproces wel versnellen, maar niet onbeperkt.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio