Nederlandse tv-figuur blijft in Antwerpse cel

Foto: sl

Nederlandse tv-figuur blijft in Antwerpse cel

Print

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van Frank Masmeijer (53) vrijdag met een maand verlengd. De ex-televisiepresentator, die nu in Antwerpen woont, wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de invoer van een partij cocaïne via de Antwerpse haven.

Masmeijer is een bekende tv-figuur bij onze noorderburen. Hij presenteerde tussen 1985 en 1994 onder meer de 'Frank en Vrijshow' en de 'Holiday Show' bij de Nederlandse tv-zender NCRV. Toen de samenwerking in 1994 beëindigd werd, trok hij naar Vlaanderen. Hij opende verschillende horecazaken zoals 'De Loteling' in Schilde, 'Frajos' in het Wijnegem Shopping Center en 'Bastille' in Sint-Niklaas. De zaken gingen echter failliet of werden verkocht.

Begin oktober werd hij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van verdovende middelen. Hij zou zich samen met een groentehandelaar uit Lier en een chauffeur bij een Antwerps havenbedrijf hebben aangemeld om een lading bananen uit Zuid-Amerika op te halen. De douane trof in de dozen echter ruim 400 kilo cocaïne aan.

Masmeijer ontkent iedere betrokkenheid bij drugshandel. Hij verscheen vrijdag een tweede maal voor de raadkamer in Antwerpen. 'Die heeft zijn aanhouding verlengd in het belang van het onderzoek, dat wij rustig verder zullen afwachten. Wij tekenen dan ook geen beroep aan tegen deze beslissing', zegt zijn advocaat Carl Slabbaert. Over de inhoud van de zaak wilde hij geen commentaar geven.