PS wil nieuw debat over erkenning Palestijnse staat

Europees parlementslid Marie Arena (PS) Foto: BELGA

PS wil nieuw debat over erkenning Palestijnse staat

Print

De PS wil het debat over de erkenning van de Palestijnse Staat opnieuw openen. Volgens Europees parlementslid Marie Arena moet België het voorbeeld van Zweden volgen.

‘Ik denk dat veel Europese landen de Palestijnse staat zouden moeten erkennen, en België ook’, klonk het op de RTBF. Volgens Arena helpt zo’n erkenning de Palestijnen om op gelijke voet met Israël onderhandelingen te voeren. Die gesprekken lopen bijzonder moeizaam. ‘Sinds 1991 levert het vredesproces niets op. De tijd die gegeven werd om te onderhandelen, heeft enkel geleid tot het afnemen van grondgebied’, luidt het.

In Frankrijk zal er op 28 november over een gelijkaardig voorstel van de Franse socialisten gestemd worden. En ook in het Verenigd Koninkrijk leeft het debat.

Op 14 juli 2011 werd in de Belgische Senaat al een voorstel van Arena en collega Bert Anciaux (SP.A) gestemd waarin voorgesteld werd dat de Belgische regering de Palestijnse Staat zou erkennen vanaf dit mogelijk was. Het voorstel werd toen goedgekeurd met 43 stemmen voor en 11 onthoudingen.

Nu in het nieuws