© Wide

Werd berk gekapt zonder vergunning?

Op last van de vrederechter werd zopas een boom geveld in Waasdonk. Districtsraadslid Guy Dirckx van Vlaams Belang wil meer duidelijkheid, want hij vermoedt dat dit onwettelijk gebeurde.

Wilfried Defillet

In een voortuin van Waasdonk stond een ruwe berk met een stamomtrek van 170 cm. De buurvrouw had via de vrederechter bekomen dat deze boom geveld moest worden omdat er regelmatig wateroverlast zou heersen op het dak. Door de zaadjes van de berk zou de afvoerpijp volledig dichtslibben. De voortuinen van Waasdonk zijn stadseigendom. De stad Antwerpen heeft bijgevolg deze boom geveld en zal hem vervangen door een veldesdoorn.

Districtsraadslid Guy Dirckx (VB) vraagt zich nu af waarom het districtsbestuur dit vonnis van de vrederechter gevolgd heeft want het district heeft geen rechtspersoonlijkheid. Bovendien is de boom gekapt zonder stedenbouwkundige vergunning. En verder vraagt hij zich af of het districtsbestuur nu overal in Waasdonk de berken gaat kappen. Dirckx stelt daarom een schriftelijke vraag aan districtsvoorzitter Peter Wouters (N-VA)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio