© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

1/3

Cultuurminister Sven Gatz huldigt 'leeg zwembad' in

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft ‘Ballard Garden’ van Dominique Gonzalez-Foerster ingehuldigd. Daarmee sluit een reeks van twaalf permanente in-situkunstwerken in het Antwerpse kunstencentrum af. De collectie bevat werk van vermaarde artiesten als Jan Fabre, Matt Mullican, Rémy Zaugg, Pierre Bismuth en Walter Swennen.

De Franse Dominique Gonzalez-Foerster realiseerde ‘Ballard Garden’ als eerbetoon aan de apocalyptische sciencefictionromans van de Britse cultschrijver J.G. Ballard. In de grote vijver die deel uitmaakt van Léon Stynens oorspronkelijk architectuurontwerp van deSingel uit 1960 integreerde zij een verzonken leeg zwembad, samen met een groep van verlichte betonnen zuilen die als een verlaten stad ogen.

Dominique Gonzalez-Foerster staat internationaal bekend voor haar ruimtelijke en atmosferische installaties en films die vaak naar sleutelfiguren uit de beeldende kunst, architectuur en literatuur verwijzen. Haar werk bevindt zich in de collecties van onder meer het Centre Pompidou in Parijs en het Londense Tate Modern.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio