Verkoop De Bruyne en Lukaku levert ‘Chelski’ recordwinst op

Kevin De Bruyne stond tussen januari 2012 en de zomer van 2014 onder contract bij Chelsea, maar kwam uiteindelijk maar 14 maal in actie voor de Londense topclub Foto: imago sportfotodienst

Verkoop De Bruyne en Lukaku levert ‘Chelski’ recordwinst op

Print

Chelsea heeft donderdag aangekondigd dat het afgelopen jaar een winst boekte van 18,4 miljoen pond, omgerekend zo’n 23,3 miljoen euro, en een omzet van bijna 406 miljoen euro. Een record sinds Roman Abramovich eigenaar is van de club. Voor de tweede keer sinds de overname van Abramovich in 2003 kan de Londense club van onder meer Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard positieve cijfers voorleggen.

De Engelse topclub schreef na het aantreden van Abramovich steevast rode cijfers, vanwege de enorme bedragen die de Russische miljardair uittrok voor nieuwe speler. De ommekeer kwam er onder meer onder invloed van de Financial Fair Play (FFP) regels van de FIFA die bepaalde budgeteisen stellen. De grote stijging in winst - twee jaar geleden kon Chelsea een bescheiden winst van 1,7 miljoen euro voorleggen - heeft vooral te maken met lucratieve transfers die de club afhandelde, onder meer de verkoop van Rode Duivels Kevin de Bruyne voor 21,5 miljoen euro (aan het Duitse Wolfsburg) en Romelu Lukaku voor 35 miljoen euro (aan Everton).

Meer sportnieuws