Belgische tennissers geven Zwitserland partij in Luik

Archiefbeeld Foto: BELGA

Belgische tennissers geven Zwitserland partij in Luik

Print

De Davis Cup-ontmoeting in de eerste ronde (achtste finales) van de Wereldgroep tussen België en Zwitserland zal van 6 tot 8 maart in de Country Hall in Luik plaatsvinden. Dat bevestigde de provincie Luik donderdag.

Het was de Association Francophone de Tennis die van de Koninklijke Belgische Tennisfederatie de organisatie toegewezen kreeg en zo de site mocht kiezen. Over de ondergrond is nog niets bekend.

De Country Hall mocht eerder in al de Davis Cup ontvangen: België speelde er tegen Marokko (2001), Griekenland (2002), Australië (2007) en Polen (2009), de vrouwen speelden er in de Fed Cup in 2006 tegen Rusland. Het Belgische team, met de Luikenaars David Goffin (ATP-22) en Steve Darcis (ATP-163) als speerpunten, neemt het op tegen favoriet Zwitserland dat met Roger Federer (ATP-2) en Stan Wawrinka (ATP-4) twee spelers uit de top vier van de wereld in zijn rangen heeft.

België en Zwitserland stonden in de Davis Cup al zeven keer tegenover mekaar, Zwitserland leidt met 4-3. In 2008 wonnen de Zwitsers in Lausanne (play-off Wereldgroep) nog met 4-1 van de Belgen (Steve Darcis, Kristof Vliegen, Xavier Malisse en Olivier Rochus).

Meer sportnieuws