© LVD

Nieuwe plannen voor windmolenproject langs E34 voorgesteld

In Turnhout heeft energieproducent Eneco donderdag de herwerkte plannen voorgesteld voor een nieuw windenergieproject in de industriezone langs de E34.

De oorspronkelijke plannen van eind vorig jaar werden na een openbaar onderzoek en na overleg met het stadsbestuur aangepast om de windmolens ver genoeg van een nabije woonzone te laten staan. Omwonenden zullen nu ook de kans krijgen om zelf mee te investeren in het project.

De drie geplande windmolens zouden goed zijn voor een maximale productie van 9 MW, wat overeenkomt met het energieverbruik van ongeveer 4.300 gezinnen. “De huidige plannen voorzien een vernieuwd project van windenergie, met respect voor de omgeving”, zegt Thomas De Greef van Eneco. “Ons project past ook binnen de ambities van het Turnhoutse stadsbestuur inzake energiebesparing en hernieuwbare energie.”

Via de Kempense coöperatie Campina Energie wil Eneco omwonenden de kans geven om tot in totaal 20 procent te participeren in het project. “Niet alleen de bedrijven maar ook mensen uit de ruime regio zullen mee kunnen genieten van de opbrengst van dit windmolenpark”, bevestigt Wout Baert van Campina Energie. Met de opbrengst uit het project wil de coöperatie immers een dividend uitkeren aan haar coöperanten en hen ondersteunen om energie te besparen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio