© BELGA

BAS buigt zich op 18 november over beroep

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) behandelt het beroep van KV Kortrijk omtrent het bekerduel tegen Club Brugge op dinsdag 18 november. Dat laat KVK-voorzitter Joseph Allijns donderdag weten in een tweet.

Kortrijk besliste iets meer dan een week geleden naar het BAS te stappen tegen een uitspraak van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Die besliste Club Brugge op 3 december zijn wedstrijd tegen Kortrijk in de achtste finales van de Cofidis Cup in eigen huis te laten afwerken.

De bekerwedstrijd tussen Club Brugge en KV Kortrijk werd geloot met als locatie het Jan Breydelstadion. Dat was in eerste instantie een probleem voor Club, omdat stadiongenoot Cercle ook die avond thuis moest spelen in diezelfde achtste finales. Cercle kon later zijn thuismatch verplaatsen naar de dag voordien. KV Kortrijk beweert echter dat zij het thuisrecht hebben op basis van het Bondsreglement.

Het departement reglement van het Uitvoerend Comité van de KBVB verklaarde zich onbevoegd om de knoop door te hakken, waarna de voetbalbond besliste om niets te veranderen aan de kalender. Maar KV Kortrijk liet het daar niet bij en stapte naar het BAS.

Meer sportnieuws