Bart Swings opent schaatsseizoen tegen wereldkampioen

Foto: Yorick Jansens

Bart Swings opent schaatsseizoen tegen wereldkampioen

Print

Bart Swings begint het internationale schaatsseizoen vrijdag op de wereldbeker in het Japanse Obihiro met een rit op de 5.000 meter tegen de Nederlander Koen Verweij, de wereldkampioen allround.

De 23-jarige Swings start in de derde van in totaal acht ritten. In de laatste schaatst de grote favoriet, de Nederlander Sven Kramer tegen de Noor Sverre Lunde Pedersen. In de B-groep bij de vrouwen start Jelena Peeters in de achtste rit tegen Ivanie Blondin uit Canada.

Swings komt zaterdag op de overdekte baan van Obihiri op de 1.000 meter uit. Zondag sluit hij het weekend af met een 1.500 meter en deelname aan de massastart, een minimarathon.

De schaatsers van het team Stressless zijn dinsdag in Japan aangekomen. ‘Ze zijn nog aan het acclimatiseren’, zegt trainer Rutger Tijssen. ‘We moeten nog even afwachten hoe dat uitpakt in de wedstrijden. Dit is wel een bewuste keuze omdat we in deze fase van het seizoen andere prioriteiten hebben. Ik verwacht dat we nog iets meer tijd nodig hebben en dat de rijders in Seoel beter in vorm zullen zijn.’ In Seoel vindt volgende week de tweede wereldbekermanche plaats.

Meer sportnieuws