Man uit Ranst krijgt zeven jaar cel voor cocaïnetransporten

Foto: Peter Maenhoudt

Man uit Ranst krijgt zeven jaar cel voor cocaïnetransporten

Print
Ranst -

Kenneth D.R. (30) uit Ranst vliegt voor zeven jaar achter de tralies en moet 42.000 euro boete betalen omdat hij tegen betaling drugs uit containers had gehaald in de Antwerpse haven. Zijn drie opdrachtgevers kregen van de correctionele rechtbank in Antwerpen acht jaar cel en 56.000 euro boete.

Op 23 september 2013 werd bij de firma DHL een container gelost met daarin 113 kilo cocaïne, verspreid over drie sporttassen. Kenneth D.R. was door Mustapha B. ingehuurd om de partij eruit te halen in ruil voor 150.000 euro of 5 kilo cocaïne, maar kwam van een kale reis thuis.

Zijn opdrachtgever dacht dat een bediende van DHL de drugs gestolen had en besloot om die de duimschroeven aan te draaien. Samen met Nourredine H. (27) en Abderrahim B.S. (26) onderschepte hij op 24 september de man en bedreigde hem, maar de bediende wist niet waar de drugs waren. Een dag later verscheen zelfs een gewapende man op de kantoren van DHL, die wilde weten of de politie was langs geweest.

De speurders konden via telefonie-onderzoek, afluisterpraktijken en observaties de beklaagden identificeren. Tijdens het onderzoek bleek dat er opnieuw een partij cocaïne verwacht werd, die Kenneth D.R in opdracht van André M. bij DHL uit de container moest halen. Ook die lading, van 254 kilo, werd onderschept.

Het onderzoek leverde ook bewijzen op dat er in oktober en november 2013 twee partijen succesvol werden ingevoerd, alleen is de omvang niet duidelijk.

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio