© JHS

© JHS

© JHS

© JHS

1 / 4

Flashmob tegen verhoging inschrijvingsgeld

Te weinig muziekinstrumenten, lokalen die niet in orde zijn en daarbovenop nog meer inschrijvingsgeld betalen. Voor studenten van het Antwerpse Conservatorium loopt de kost te hoog op. Daarom protesteerden zij woensdag op De Singel.

Ellen Van Overmeire

“Studenten van het conservatorium worden dubbel getroffen”, meent Thomas Boodts (23) die onder de noemer ‘Studenten Troef’ zijn medestudenten opriep om te protesteren tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld.

“Het is nu al zo dat er bijvoorbeeld te weinig harpen zijn voor het aantal studenten, en dat als er snaren kapot zijn we dat zelf moeten betalen. Dat kost al gemakkelijk een zestien euro per snaar. Sommigen zeggen dan ook ‘als ik afstudeer, pak ik mijn snaren mee!’.”

Tom De Smet (22) beaamt dat. “Maar ook het snijden in het cultuurbudget heeft een grote impact op ons. Als je bijvoorbeeld amateurtoneel wil spelen is het nu al veel moeilijker om ergens te starten. Doordat je die ervaring niet kan opdoen, is het moeilijker om later professioneel te beginnen. Ze proberen hiermee echt de cultuursector af te breken.”

De studenten plannen nog verschillende activiteiten om de aandacht te blijven vestigen op de verhoging van het inschrijvingsgeld. Een petitie tegen de verhoging verzamelde al 20.000 handtekeningen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio