© Sylvain Liekens

Actuele informatie over Ranst via nieuwe app

Bart Goris heeft een app voor de gemeente Ranst ontwikkeld die gratis kan gedownload worden. Voorlopig alleen nog maar bij Google Play maar de Apple Store volgt wellicht binnenkort.

Bart is doctor in de fysica en werkt aan de Universiteit Antwerpen vooral in het domein van de elektronenmicroscopie . “Van opleiding ben ik fysicus maar ik wilde toch eens proberen of ik geen mobiele applicatie kon ontwikkelen."

"Als je weet dat de informatie die in het gemeentelijk infoblad verschijnt minstens al een maand voor publicatie moet ingeleverd zijn, is het duidelijk dat je zo nooit over de meest actuele info kan beschikken. De schepenen van Toerisme en Communicatie zagen een app voor Ranst wel zitten. Ik denk niet dat er al veel gemeenten zijn die over dergelijke app beschikken. Gelukkig moest ik niet van het absolute nulpunt vertrekken maar ik ben er toch een week elke avond mee zoet geweest.”

De app bevat ook een meldpunt. Dus wie een defect verkeerslicht of een put in de weg ontdekt, kan dat meteen fotograferen en doorsturen naar de gemeente. Ook de mogelijkheid van pushberichten zit in de app. Zo kan de gemeente haar inwoners op de snelst mogelijke manier informeren over een eventuele noodsituatie waarbij ramen en deuren moeten gesloten blijven.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio