Cantando viert jubileum met concert in Carolus Borromeus

Foto: Tim T'Syen

Cantando viert jubileum met concert in Carolus Borromeus

Print
Ekeren - Het Ekerse koor Cantando, één van de C-koren uit het noorden van Antwerpen, bestaat 25 jaar en viert dat met een jubileumconcert.

 

Dirigent Luc Anthonis wilde 25 jaar geleden een koor vormen dat zich kon toeleggen op hedendaagse koormuziek.  Hij koos zijn zangers vooral in functie van een homogene koorklank, die ondertussen ook het keurmerk van Cantando geworden is.

 

Voor hun jubileumconcert brengt Cantado twee stukken: Psalm 42 van Mendelssohn en het Requiem van Rutter.  “ Beide stukken zijn beschouwingen over de angst voor eenzaamheid en dood en de hoop op een beter leven.  Met die thematiek passen ze perfect bij alle herdenkingen rond 100 jaar Groote Oorlog”, licht Kris Claessens van Cantando toe.

 

De 35 leden van Cantando staan niet alleen op het podium tijdens hun concert. “Deze werken, en dan vooral het stuk van Mendelssohn, dienen opgevoerd te worden met een groter koor. Daarom worden we ook ondersteund door ons jeugdkoor Cantilene en door een 38-koppig orkest” legt Kris Claessens verder uit.

 

Cantando voert hun concert tweemaal op : zaterdag 15 november in de Sint Carolus Borromeuskerk en zondag in de Sint Lambertuskerk in Ekeren. 

http://www.c-koren.com
 

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio