TREND. Sterren vallen voor de wob

Taylor Swift, Emma Stone en Beyoncé

Beauty

TREND. Sterren vallen voor de wob

Print
Van beroemde actrices zoals Emma Stone en Jennifer Lawrence tot zangeressen Beyoncé en Taylor Swift: ze zijn allemaal gezwicht voor de wob, een samentrekking van de Engelse woorden wavy en bob. Dat is een speelse coupe die het midden houdt tussen een strandkapsel en een klassieke bob.

Volgens haarstilist Julien Farel, die veel sterren tot zijn klanten mag rekenen, geeft de zogenaamde wob je een jeugdigere uitstraling. Hij zegt dat veel sterren tegenwoordig voor deze snit kiezen omdat het makkelijk is. ‘Als ze een andere look willen, kunnen ze snel alle kanten uit. Dit is als het ware kort haar zonder dat dames er zich moeten aan binden, want het haar is snel weer langer.’

De wob is de opvolger van de lob, een combinatie van het Engelse long en bob. Bij de lob vallen de haartjes mooi op de schouders. Maar als het aan Farel ligt, is die stijl passé. Net door de vele mogelijkheden die de wob biedt, ziet hij deze niet gauw verdwijnen. ‘Tegenwoordig zien we veel sexy, kort haar op de rode loper. Deze snit geeft een moderne twist aan vrouwelijkheid’, zegt hij in The Daily Mail.


Karlie Kloss, Nicole Richie, Emma Roberts en Jennifer Lawrence

Maar nonchalante of chique golvende lokken, hoe krijg je die? De basis voor het kapsel is gezond haar. Dames met steil haar kunnen hun lokken in losse krullen draaien (al dan niet met een krultang). Gebruik je een tang, draai je lokken dan niet meer dan twee keer rond het ijzer, want dan krijg je krullen in plaats van golven.

Voor nonchalante golven

Wrijf met je handen door je gekrulde haren tot ze er half uit zijn. Gebruik een zoutspray of een beetje droogshampoo om je coupe zo naturel mogelijk te krijgen.


Salt Spray - Catwalk - 19 euro, Kevin Murphy - Beach Texturiser - 23 euro

Voor gladde golven

Wrijf je lokken voor het krullen (draai je haar ook deze keer niet meer dan twee keer rond het ijzer) in met finishing crème die kroezelen tegengaat. Zorg ervoor dat je de topjes niet met het hete ijzer behandelt. Werk de look af met haarlak en glanzende spray voor een glamourkapsel.


Wella - Shimmer Delight - 10,60 euro, Redken - Powder Refresh - 19,36 euro, Kerastase - Boucles d'Art - 27,98 euro.

Wat als je al krullen hebt?

Breng een krulmousse aan op vochtig haar en dep het droog met keukenpapier. Laat natuurlijk drogen en wrijf vervolgens met de handen door je haren. Werk af met een beetje droogshampoo om je haar die strandlook mee te geven. Kies voor glanzende spray voor een strakker golvend kapsel.


Krultang - Babyliss 'Easy curl C20E' - 29,85 euro

NIET TE MISSEN