Essenaren krijgen meer voorrang bij toewijzing sociale huurwoningen

Foto: GVA

Essenaren krijgen meer voorrang bij toewijzing sociale huurwoningen

Print
Essen - De Ideale Woning verhuurt in Essen tal van sociale huurwoningen. Toch staan er nog heel wat Essenaren op een wachtlijst.

In de Kloosterstraat nadert de bouw van 10 huurappartementen z’n einde en ook de bouw van 52 appartementen in de wijk Statievelden loopt op schema. Daarnaast staan er in de nabije toekomst nog enkele projecten op stapel. Zo start binnen afzienbare tijd de tweede fase van de verkaveling in de Heikantstraat.


“Bij de toewijzing van de huidige en nieuwe huurwoningen willen we ervoor zorgen dat Essenaren voorrang krijgen”, zegt Helmut Jaspers, schepen van woonbeleid (sp.a). "Daarom keurde de gemeenteraad een nieuw toewijzingsreglement goed. Wie 10 jaar in Essen woont of woonde krijgt in de toekomst voorrang bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Ook wie mantelzorg ontvangt van of verstrekt aan een Essenaar kan voorrang krijgen."

In tweede rangorde blijft de huidige regel behouden, die bepaalt dat men gedurende de voorbije 6 jaar 3 jaar in Essen gewoond hebben.
“Binnen het nieuwe project op Heikant zullen bovendien 5 aangepaste en goed toegankelijke gelijkvloerse appartementen worden voorbehouden voor 65-plussers. Deze woningen liggen vlak bij het dienstencentrum van de serviceflats, in de nabije omgeving zijn bovendien op loopafstand zowel openbaar vervoer als winkels en verschillende diensten vlot bereikbaar”, aldus nog Jaspers.


In het lokaal woonoverleg bekijken we of in de toekomst ook voor mensen met een beperking aangepaste woonvormen kunnen worden voorzien. In dat geval zal ook voor die doelgroep via een verkorte procedure een apart toewijzingsreglement worden opgesteld.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio