Deze dingen doet de Vlaming het liefst in zijn vrije tijd

Foto: PhotoAlto / Reporters

Fit & Gezond

Deze dingen doet de Vlaming het liefst in zijn vrije tijd

Print

Meer dan vier op tien Vlamingen blijken niet tevreden met zijn hoeveelheid vrije tijd, dat stelde het tijdschrift çava? vast na een onderzoek bij 2.500 Vlamingen.

Vooral vrouwen geven aan dat ze te weinig vrije tijd hebben. ‘Hoewel vrouwen per week gemiddeld minder lang werken dan mannen, vinden ze toch vaker dat ze te weinig vrije tijd hebben, zegt Marjolein Cuvelier van çava?-magazine, het gratis tijdschrift van de CM. ‘Een verklaring kan bij het traditionele rolpatroon liggen: zo spendeert meer dan de helft van de vrouwen (52%) volgens het onderzoek op een vrije dag meer dan 3 uur aan huishoudelijke taken. Bij de mannen doet slechts 1 op 5 dit.’

File

Een deel van onze vrije tijd gaat vaak verloren doordat we in de file staan. Bijna de helft van de Vlamingen (43,5%) doet er minstens een half uur over om op het werk te geraken. 37% zou die tijd liever besteden aan sporten, 34% zou ze aan een hobby willen spenderen, 31% procent zou voor het gezin kiezen, en 25% zou meer slapen.

Veel vrije tijd spenderen we nu aan tv kijken. Een kwart van de Vlamingen kijkt dagelijks meer dan drie uur televisie, maar als het ons gevraagd wordt, blijkt dat toch niet onze favoriete vrijetijdsbesteding. Zowel mannen als vrouwen gaan overduidelijk het liefst van al op restaurant.

 

NIET TE MISSEN