Geen hogere tarieven bij Waalse tegenhanger De Lijn

Foto: BELGA

Geen hogere tarieven bij Waalse tegenhanger De Lijn

Print

In tegenstelling tot De Lijn voert de Waalse vervoersmaatschappij TEC volgend jaar geen tariefverhogingen door. ‘De beslissing heeft tot doel de koopkracht van de gebruiker van het openbaar vervoer te behouden’, zegt Waals minister van Vervoer Carlo Di Antonio (cdH).

Het behoud van de tarieven was alles behalve vanzelfsprekend. Tot eind oktober sloot Di Antonio een verhoging met 1,5 procent van de globale tarieven niet uit. Die stijging zou in elk geval lager uitvallen dan wat de administratie had voorgesteld.

Volgend jaar krijgt de TEC voor 451 miljoen euro subsidies. Dat is 1 miljoen euro meer dan dit jaar. De lichte toename is een gevolg van de maatregelen die in het beheerscontract zijn voorzien, maar ook van een structurele dotatie van 7 miljoen euro waarover tijdens het laatste begrotingsconclaaf afspraken werden gemaakt. Die moest de impact van de besparingen die aan de openbare organismen werden opgelegd, wat verzachten.

‘De maatregelen voor de TEC-groep zullen geen betekenisvolle impact hebben op het aanbod en de tewerkstelling. Er sluiten geen lijnen en er gaan geen tarieven omhoog voor de gebruikers in 2015’, verzekert minister Di Antonio. Om een begroting in evenwicht te bereiken, zal de vervoersmaatschappij besparen op de werkingskosten en bepaalde diensten rationaliseren.

.

Nu in het nieuws