Hugo Broos kiest toch weer voor Algerijnse club

Foto: Herman Ricour

Hugo Broos kiest toch weer voor Algerijnse club

Print

Hugo Broos wordt de nieuwe coach van de Algerijnse club NA Hussein Dey, dat staat alvast te lezen op de website van de club.

‘Gisterenavond laat werden de handtekeningen gezet op de contracten via mail, aangezien de coach in België vertoeft en nog niet over een geldig visum beschikt’, klinkt het bij NAHD. Broos tekende een contract tot het einde van het seizoen en moet proberen de club in de Algerijnse eerste klasse te houden.

Dat Broos opnieuw voor een Algerijns avontuur kiest, is opvallend. Broos stapte in september nog op als coach van de Algerijnse eersteklasser JS Kabylie. Na de dood van zijn Kameroense aanvaller Albert Ebossé, die op 23 augustus stierf nadat hij vanuit de tribunes een steen op het hoofd kreeg, twijfelde Broos al of hij zou aanblijven. Eerst besliste de ex-Rode Duivel zijn taak verder te zetten, maar stapte dus toch op. Broos kon immers niet leven met de inmenging van zijn voorzitter, zo vertelde hij aan de verzamelde Algerijnse pers na de gewonnen competitiewedstrijd tegen... NAHD.

De 62-jarige Broos was sinds juli aan de slag bij Jeunesse Sportive Kabylie. De viervoudige Trainer van het Jaar stond eerder aan het roer van RWDM, Club Brugge, Moeskroen, Anderlecht, Genk, Panserraikos, Trabzonspor en Zulte Waregem. In het seizoen 2011-2012 was hij bij Al Jazira aan de slag als assistent van Frank Vercauteren.

Meer sportnieuws