YouTube bindt strijd aan met Spotify en Deezer

Foto: AP

YouTube bindt strijd aan met Spotify en Deezer

Print

YouTube, het online videoplatform van de Amerikaanse internetgigant Google, heeft woensdag zijn muziekstreamingsdienst 'Music Key' gelanceerd. Daarmee bindt het de strijd aan met onder meer Spotify en Deezer.

Met 'YouTube Music Key' kunnen gebruikers aan reclame ontsnappen en ook naar muziek luisteren als hun smartphonescherm vergrendeld is of als ze een andere applicatie dan YouTube gebruiken, aldus YouTube op zijn officiële blog.

De dienst is vanaf volgende week in een betaversie beschikbaar en wordt aangeboden voor een promotionele prijs van 7,99 dollar per maand. Naast de VS test YouTube Music Key in Finland, Ierland, Italië, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk zal de dienst 9,99 dollar kosten. In dat bedrag zit ook de toegang tot de meer dan 30 miljoen titels van Google Play Music.

YouTube Music Key wordt in eerste instantie op uitnodiging aangeboden 'aan onze grootste muziekfans', maar zal later over heel de wereld beschikbaar zijn, aldus YouTube.

Spotify en Deezer

Met de streamingdienst gaat YouTube, en dus ook Google, de strijd aan met onder meer Spotify en Deezer. Ook Apple heeft met Beats Music al een streamingdienst, maar die komt voorlopig niet echt van de grond.

.

Nu in het nieuws