© DBA

Bij stroomuitval kunnen inbrekers makkelijk hun slag slaan

Bij een eventuele afschakeling van het elektriciteitsnet, vreest bewakingsbedrijf Securitas voor een toevloed van valse alarmen in de meldkamers van de bewakingsonderneming.

skn

Als de overheid beslist om deze winter af en toe de stekker uit te trekken dan is de kans groot op een verhoogde criminaliteit in de steden en gemeenten die in het afschakelingsplan zitten.

Door de stroomuitval kunnen sommige netwerken uitvallen, waardoor er alarmsignalen niet tot in de meldkamers geraken. Securitas wil nu haar klanten informeren zodat zij zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op een afschakeling van de stroom.

Bij elke stroomonderbreking, zal een lokaal alarmsysteem automatisch een bericht sturen naar de meldkamers van Securitas. Die meldkamers zullen blijven werken tijdens een stroomonderbreking. Frank Bouchet, Area Manager Mobile & Monitoring bij Securitas: ‘Onze meldkamers liggen buiten de voorziene afschakelzones en zijn bovendien voorzien van een noodsysteem dat voortdurend onderhouden wordt en maandelijks een test ondergaat. Binnenkomende signalen worden dus, zoals steeds, voortdurend bekeken.’

Noodstroomvoeding

Securitas adviseert haar klanten om ook zelf de nodige maatregelen te voorzien voor een eventuele stroomonderbreking. Bouchet: ‘Klanten met een alarmsysteem, zorgen er best voor dat de batterij van hun systeem en hun buitensirene in orde is. Die batterij wordt normaal nagekeken tijdens de jaarlijkse controle. Indien een alarmsysteem via een B-box of modem in verbinding staat met een meldkamer, moet ook dat systeem voorzien worden van een extra batterij of noodstroomvoeding.’