© Photo News

Helft Vlamingen vindt leven veel te hectisch

49% van de Vlamingen vindt zijn leven veel te hectisch, zo blijkt uit een rondvraag van het gratis tijdschrift çava? van de Christelijke Mutualiteit bij 2.500 Vlamingen.

mige

Slechts 14,5% van de Vlamingen verwacht dat het in de toekomst ietsje minder druk zal worden. 46,5% gaat ervan uit dat dezelfde druk zal blijven, terwijl 32% zelfs denkt dat het nog hectischer zal worden. Opmerkelijk genoeg zijn het vooral vrouwen die tijd te kort komen. ‘Hoewel vrouwen per week gemiddeld minder lang werken dan mannen, geven ze toch vaker dan de mannen aan te weinig vrije tijd te hebben. Een verklaring kan bij het traditionele rolpatroon liggen: zo spendeert meer dan de helft van de vrouwen volgens het onderzoek op een vrije dag meer dan 3 uur aan huishoudelijke taken. Bij de mannen doet slechts 1 op de 5 dat. Vrije tijd betekent natuurlijk wel niet voor iedereen hetzelfde’, aldus Marjolein Cuvelier, woordvoerster van çava.

De vrije tijd brengen we het liefst van al door met onze partner (66%), gevolgd door de vrienden (60%) en familie (52,9%). Opmerkelijk genoeg zoekt 65,6% van de werkende Vlamingen in zijn vrije tijd ook nog het gezelschap van zijn collega’s op.

Als we mogen kiezen, gaan zowel mannen als vrouwen het liefst van al op restaurant. Als tweede populairste tijdverdrijf staat sporten op het menu.

Nu in het nieuws