© dji

Groeiende onrust over toeristische vluchten vanuit Deurne

De actiegroepen VATUV en Verlenging Nooit maken zich zorgen over de aangekondigde toeristische vluchten vanuit Deurne door Jetairfly en VLM. Ze vroegen begin oktober al een onderhoud met bevoegd minister Ben Weyts, maar krijgen voorlopig geen gehoor.

Jetairfly vliegt vanaf voorjaar 2015 op zes Europese bestemmingen, goed voor dertig extra vliegbewegingen per week. En VLM kondigde onlangs aan weer met lijnvluchten te willen starten. Gaan al die plannen door, dan stevent Antwerp Airport af op 300.000 passagiers per jaar, een verdriedubbeling van het huidige aantal.

“We krijgen veel vragen van verontruste omwonenden”, zegt Bert Leemans van Verlenging Nooit. “We hebben er vrede mee genomen dat Deurne een zakenluchthaven is. Zo stond het ook in het regeerakkoord van de vorige Vlaamse regering. Maar als het inderdaad de bedoeling is om de luchthaven verder uit te bouwen met toeristische vluchten, zoals moet blijken uit de plannen van de huidige regering, dan wordt dit een heel ander verhaal. Dan willen wij graag weten hoe de nieuwe minister van Mobiliteit daar tegenaan kijkt.”

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Nu in het nieuws