© CJ

© CJ

1 / 2

“Wat heb je aan een grote zaal die maar halfvol zit?”

Nekka Nacht verhuist van Sportpaleis naar Lotto Arena

Nekka Nacht krimpt. Het festival had jarenlang een afspraak met de fans van kleinkunst in het Sportpaleis, maar komende editie gaat het richting Lotto Arena. En die is maar liefst vier keer kleiner. “De Lotto Arena is een intieme zaal waar de bands volledig tot hun recht komen”, zegt de organisatie.

Benjamin Praet

Jarenlang waren het Antwerpse Sportpaleis en Nekka Nacht, hét evenement voor de liefhebbers van kleinkunst, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo mocht eerder dit jaar De Nieuwe Snaar op het podium van het festival nog met veel toeters en bellen afscheid nemen van het publiek.

Maar voor de komende editie, op 25 april, wordt de muziektempel ingeruild voor kleine broer Lotto Arena, met een capaciteit van goed vijfduizend mensen vier keer kleiner dan het Sportpaleis.

Hoewel Nekka Nacht een trouw publiek aanboort, lijkt de interesse de jongste tijd te tanen.

Koen Huygebaert, artistiek coördinator van Nekka VZW, noemt de verhuizing ook “een bewuste keuze”. “De Lotto Arena is een intieme zaal waar de bands volledig tot hun recht komen en het akoestische accent primeert. En daar draait het voor ons om: het welslagen van de muziek”, besluit hij.

Buurman is de centrale gast op editie 2015.

www.nekka-nacht.be

Nu in het nieuws