16 jaar cel geëist voor moord Crown Plazahotel

In 2012 werd Bouhbouh op klaarlichte dag neergeschoten voor het Crown Plazahotel. Foto: BFM

16 jaar cel geëist voor moord Crown Plazahotel

Print
Antwerpen -

In Amsterdam heeft het Openbaar Ministerie een celstraf van 16 jaar geëist tegen Benaouf A. (30). Hij wordt gezien als de coördinator van de schietpartij aan het Crown Plazahotel op de Gerard Le Grellelaan in Antwerpen. Daarbij kwam Najeb Bouhbou om het leven.

Benaouf A. wordt er niet van verdacht zelf geschoten te hebben. Die rol wordt toebedeeld aan andere Nederlandse onderwereldfiguren. Zijn aandeel in de afrekening zou de coördinatie geweest zijn.

Zo denkt het Openbaar Ministerie dat A. de schietpartij aanstuurde vanuit een BMW in Turnhout.

Die wagen werd later uitgebrand teruggevonden, maar er werden toch nog DNA-sporen van A. in gevonden. Ook het signalement van de bestuurder stemde volgens het Openbaar Ministerie overeen met dat van A. Die droeg namelijk geregeld T-shirts van Dolce & Gabbana, net als de bestuurder.

Onvoldoende bewijs, vond Sander Jansen, de advocaat van A., die gisteren – valse – T-shirts van het Italiaanse merk begon uit te delen in de rechtbank om aan te tonen dat die T-shirts heel populair zijn.

De moord aan het Antwerpse hotel was een eerste afrekening in een conflict over een door de Antwerpse Turtle-bende gestolen lading cocaïne. In dat nog steeds aanslepende conflict vielen al verscheidene doden.

Benaouf A. kreeg gisteren te horen dat hij een celstraf van zestien jaar riskeert.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio