© GVA

© GVA

1 / 2

“Toon alstublieft een beetje respect voor ons verdriet”

Attributen bij gedenkplaats voor Kristof Goddaert keer op keer gestolen

De familie van de in februari verongelukte wielrenner Kristof Goddaert uit Sint-Gillis-Waas doet een wanhopige oproep. De attributen die ze plaatst bij de gedenkplaats aan de Vaartkaai in Antwerpen, waar Kristof overleed, worden keer op keer gestolen. “Toon toch een beetje respect voor ons verdriet”, klinkt het.

Dennis Van Damme

Kristof Goddaert was 27 toen hij tijdens een trainingsrit over de Vaartkaai fietste, onder de brug van de Noorderlaan in Antwerpen- Noord. Hij kwam ongelukkig ten val over enkele oude tramsporen die er de weg kruisen. Een bus van De Lijn die nog maar net de stelplaats had verlaten, kon niet meer stoppen en overreed de jonge profwielrenner. Hij overleed ter plaatse.

De familie kon het verdriet over die fatale valpartij nog niet verwerken. Goddaerts ouders, zus, nichten en neven richtten een gedenkplaatsje in met een zelfgemaakt kruis met Kristofs naam erop.

Kandelaar

Blijkbaar gunt niet iedereen de familie haar plaats om te rouwen.Voor de zoveelste keer waren er dinsdag zaken gestolen rond het kruis. “Het was begonnen rond Pasen, toen Kristofs zus Bianca een grote orchidee was gaan zetten”, vertelt nicht Jolene.

“Toen ik amper een dag later een bezoekje ging brengen, was ze al verdwenen. Gestolen.

Twee weken geleden hadden we een grote, zware, gietijzeren kandelaar geplaatst. De bedoeling was om er af en toe een kaarsje in aan te steken ter nagedachtenis van Kristof. Niet dus. Na een paar dagen was hij al weg.” Dinsdag was het opnieuw zo ver.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio