© GVA

© Margo Tilborghs

1/2

Zieke peuter later geholpen door afwezigheid straatnaambord

Adresverwarring had levens kunnen kosten

De ouders van de kleine Zakaria (2) stonden dinsdagavond doodsangsten uit. Hun zoontje had dringende medische hulp nodig, maar de hulpdiensten lieten op zich wachten. De Hradistkostraat was onvindbaar.

De tweejarige Zakaria was dinsdagavond heel ziek. “Hij had hoge koorts, trilde over zijn hele lijfje, zijn oogjes draaiden weg en hij kreeg stuipen”, vertel papa Azzedinne Zekhnini (43). “Het was verschrikkelijk om te zien. Zijn lipjes zagen blauw. Ik had de dokter van wacht al gebeld. Die stelde me gerust en zei dat ik hem warm moest toedekken. Ik heb hem opnieuws gebeld en gezegd dat hij onmiddellijk moest komen. Ook al woonde hij in Essen, hij kende de straat niet. Dus moest ik de straatnaam spellen. Maar daarmee was het probleem niet opgelost, want de straatnaambordjes ontbreken in onze straat. Ik stond doodsangsten uit en was bang mijn kind te verliezen. Ik heb hem gezegd dat hij dan maar naar de Kammenstraat moest komen en daar heb ik hem opgewacht.”

De ziekenwagen en de MUG werden gebeld, maar konden volgens de buurtbewoners de straat ook niet vinden. Een buurman is de ziekenwagen gaan opwachten in de Kammenstraat om de weg te wijzen.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen, editie NoordMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio