Romelu Lukaku: ‘Tevreden over mijn wedstrijd’

Romelu Lukaku mocht woensdagavond in de oefeninterland tegen IJsland (3-1) bij de rust een onzichtbare Moussa Dembélé komen vervangen en bedankte bondscoach Marc Wilmots voor het vertrouwen door in de 73e minuut de 3-1 eindstand op het scorebord te zetten. ‘Ik ben tevreden over mijn wedstrijd’, vertelde de Everton-aanvaller na de wedstrijd.

vml

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

Lukaku is dit seizoen nog op zoek naar zijn beste vorm en na de ontbolstering van Divock Origi ziet hij met de recente terugkeer van Christian Benteke de concurrentie voor een plaats in de spits bij de Duivels alleen maar toenemen. Het doelpunt deed dus meer dan deugd voor de nog steeds maar 21-jarige Lukaku. Voor de voormalige aanvaller van Anderlecht was dit het eerste doelpunt voor de nationale ploeg sinds 1 juli. Toen scoorde hij in de achtste finales op het WK in de verlengingen het tweede Belgische doelpunt tegen de Verenigde Staten (2-1).

‘Ik ben zeker blij dat ik nog eens voor de nationale ploeg heb kunnen scoren. We hebben ons best gedaan. Het beviel me om samen met Origi en Benteke op het veld te staan. Tijdens de rust heeft de coach me gezegd diep in de spits te blijven, met Benteke in steun. Dat heb ik dan ook gedaan’, aldus Lukaku.

Zondag (18u00) zakt leider Wales op de vierde speeldag in groep B van de EK-kwalificaties naar het Koning Boudewijnstadion af. Lukaku leeft met vertrouwen naar de wedstrijd toe. ‘Ik denk dat we klaar zijn voor Wales, we moeten blijven voortspelen zoals we bezig zijn. Het wordt zeker een leuke wedstrijd.’

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws