Oplichter geeft zich uit als advocaat

Foto: GVA

Oplichter geeft zich uit als advocaat

Print
Mechelen - Een 27-jarige man uit Mechelen heeft een twintigtal mensen opgelicht. Hij slaagde erin om hen op de mouw te spelden dat hij advocaat was of dat hij zelfs een gedetineerde op borgtocht zou vrij krijgen. Ook boekte hij een privévliegtuig zonder er één euro voor te betalen. Het openbaar ministerie wil de man nu acht jaar achter de tralies.

Rayan A. is een onverbeterlijke oplichter. Vorig jaar liep hij al eens vijf jaar met uitstel op voor feiten van oplichting maar éénmaal die rechtszaak achter de rug was, begon hij opnieuw toe te slaan. En hij gebruikte verschillende manieren om aan geld te geraken.

"Eén keer contacteerde hij een vrouw waarvan hij wist dat haar vriend in de gevangenis zat. Hij zei dat de man kon vrijkomen mits betaling van een borgsom. Op die manier kreeg hij het geld in handen maar de man in kwestie kwam uiteraard nooit vrij", zei openbaar aanklager Peter Peereboom.

De man geraakte ook aan geld door mensen op de mouw te spelden dat hij als infiltrant van de politie werkte en geld nodig had om bijvoorbeeld een drugskartel te helpen oprollen. Of stapte naar een copycenter en liet er briefpapier en omslagen drukken.

"In enkele gevallen gaf hij zich uit als advocaat en incasseerde doodleuk geld voor het openen van een dossier. Bij de huiszoeking die later volgde vonden de speurders zelfs een vervalst diploma van advocaat bij hem thuis", zei Peereboom nog.

Tegen de man werd acht jaar effectieve opsluiting gevorderd. De rechter doet uitspraak op 10 december.

 Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio