Haven ook op Linkeroever plat op 24 november

De betoging van vorige week in Brussel. Foto: PN

Haven ook op Linkeroever plat op 24 november

Print
De Antwerpse haven wordt op 24 november 24 uur lamgelegd. Maar betoogd wordt er niet. Dat hebben de drie Antwerpse havenvakbonden, die woedend zijn op burgemeester De Wever, woensdag vastgelegd.

“Ik kan me daarbij niet voorstellen dat wij ooit ergens zouden hebben opgeroepen tot betogen, in tegenstelling met wat burgemeester de Wever beweert. Voorbije donderdag was een betogingsdag; 24 november en 15 december zijn aangezegd als stakingsdagen. Wij zijn die stakingsdag nu aan het voorbereiden met afspraken waar we eventueel piketten zullen opstellen. De staking begint maandagochtend om 6 uur bij de eerste shift en eindigt vier shiften later om 6 uur dinsdagochtend 25 november”, aldus Marc Loridan van het ABVV.

 Loridan wil ook kwijt dat de staking voor heel het havengebied zal gelden, dus ook in de Waaslandhaven die, hoewel Oost-Vlaanderen, juridisch tot het havengebied behoort.

De drie vakbondsleiders zijn bijzonder verbolgen over verklaringen van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) over de dokwerkers en het overleg met hen. “Noch mijn collega’s noch ik hebben ook maar iets gehoord van de burgemeester, laat staan dat wij een uitnodiging hebben gezien tot overleg over 24 november. De uithalen, de verdachtmakingen en de leugens aan ons adres: dat is pas een schandaal”, aldus Loridan, daarin bijgetreden door de andere secretarissen.

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen

.

Nu in het nieuws