© AFP

Die durft: bokser blijft Wladimir Klitschko treiteren

Zaterdag verdedigt Wladimir Klitschko zijn WBA-, IBF- IBO- en WBO-wereldtitels bij de zwaargewichten tegen de Bulgaar Kubrat Pulev. De 38-jarige Oekraïner doet dat in Hamburg en dus is ook Shannon Briggs naar de Duitse stad afgezakt. De voormalige wereldkampioen doet er al een tijdje alles aan om Klitschko tot een titelkamp te verleiden. In Hamburg kwam hij woensdag als ongewenste gast de eerste trainingsessie van Klitchko verstoren.

vml

‘De mensen hebben genoeg van Klitschko. Ik ben de echte kampioen. De wereld wil een gevecht Klitschko-Briggs zien. Ik sla zijn tanden uit’, schreeuwde Briggs, voor hij door de security verwijderd werd. Buiten ontblootte Briggs het botenlijf en hamerde hij met zijn vuiten op de glazen deuren van het gebouw, terwijl hij ‘iets te eten’ eiste.

Briggs is op wraak belust. In 2010 nam Briggs het al eens om de WBC-titel op tegen Vitali Klitschko, de inmiddels met boksen gestopte oudere broer van Wladimir. Die kamp eindigde voor de Amerikaan toen in het ziekenhuis, waarna hij 3,5 jaar niet meer zou boksen. In april van dit jaar maakte hij een comeback. Niet veel later maakte hij amok op een persconferentie van Wladimir Klitschko. Met ontbloot bovenlijf en veel branie eiste hij een titelkamp. Inmiddels benaderde hij Klitschko ook al in een Italiaans restaurant en beschimpte hij de Oekraïner vanuit een speedboot, terwijl die aan het peddelsurfen was.

‘Het kan me niet veel schelen wat hij allemaal doet. Ik concentreer me gewoon op het gevecht van zaterdag’, reageerde Klitschko woensdag. Klitschko zet zijn titels voor de 17e keer sinds 2006 op het spel. Hij heeft 62 zeges, waarvan 52 met KO en drie nederlagen op zijn palmares. Zijn 33-jarige Bulgaarse opponent is in twintig kampen ongeslagen (11 KO’s). Briggs won sinds zijn comeback vijf kampen, allemaal met KO, en kampte één keer onbeslist.