© EPA

OEFENINTERLANDS. Brazilië wint ruim, Oranje verliest weer

Niet alleen de Rode Duivels speelden vanavond een vriendschappelijke interland. Ook toppers als Brazilië, Nederland en Argentinië kwamen in actie.

vml

Sinds het dramatisch einde van het WK voor eigen volk met de 1-7-pandoering tegen Duitsland en het 0-3-verlies tegen Nederland, hebben de Goddelijke Kanaries zich herpakt. Na zeges tegen Colombia (1-0), Ecuador (1-0), Argentinië (2-0) en Japan (0-4) werd nu ook ruim gewonnen van Turkije. In Istanbul werd het 0-4: Neymar opende na 20 minuten de score, de 0-2 viel er na een eigen doelpunt van Semih Kaya, Willian maakte er nog voor rust 0-3 van op aangeven van Neymar die op het uur zelf de 0-4-eindcijfers vastlegde. Goed voor zijn 41ste en 42ste interlanddoelpunt voor Brazilië...

Nieuwe domper voor Oranje

Mexico heeft (een beetje) revanche genomen voor het verlies tegen Oranje in de achtste finale op het WK. Toen werd in de laatste minuut een felbetwiste penalty toegekend na een duik van Arjen Robben. In de Amsterdam ArenA verloor Nederland met 2-3 van Mexico. Vela (2x) en Hernandez scoorden voor de Mexicanen. Sneijder scoorde de 1-1 na een knappe volley en Blind scoorde een kwartier voor affluiten nog de 2-3 maar verder kwamen onze Noorderburen niet meer. Het is een nieuwe domper voor Oranje want sinds de onverwachte derde plaats op het WK en het vertrek van bondscoach Louis Van gaal draait het onder Guus Hiddink niet goed meer. Eerder werd al tegen Italië, Tsjechië en IJsland verloren en enkel tegen Kazachstan kon gewonnen worden.

Argentinië wint dankzij Messi

Argentinië won in Londen dan weer van Kroatië. Sharbini bracht al snel de score voor de Kroaten maar Ansaldi scoorde meteen na rust tegen en Lionel Messi pikte zijn doelpuntje mee vanop de stip: 2-1.

Estland won met 0-1 in Noorwegen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na 24 minuten en was van Vassiljev.

Uitslagen:

Turkije - Brazilië 0-4

Noorwegen - Estland 0-1

Nederland - Mexico 2-3

Argentinië - Kroatië 2-1

Goals van Neymar en own goal in Istanbul

© Belga

Brazilië trapte al om 19u30 af in een vriendschappelijke interland tegen Turkije. Neymar werd al na twintig minuten door de buitenspelval geloodst en zo'n kans laat de spits natuurlijk niet onbenut. Op het uur zou hij een tweede keer scoren: zijn 41ste en 42ste doelpunt al voor Brazilië!

Vijf minuten later stond het al 0-2 in Istanbul na een own goal van Semih Kaya...

Vlak voor rusten maakte Willian er 0-3 van op assist van Neymar, die op het uur een tweede keer kon scoren:

Volg hier LIVE alle oefeninterlands van vanavond!

Sneijder scoort heerlijke volley tegen Mexico

© belga

Wesley Sneijder scoorde een heerlijke volley voor Nederland in de oefeninterland tegen Mexico.