Joachim Gérard gaat ook voor Masterstitel in het enkelspel

Drie dagen na de winst in het Masterstoernooi voor rolstoeltennis in het dubbelspel, is onze landgenoot Joachim Gérard alweer volop aan het trainen in de Justine Henin Club de Limelette. De Waal wil namelijk van 26 tot 30 november vol voor de titel in het Masterstoernooi enkelspel gaan.

dmm

In de Verenigde Staten won onze landgenoot samen met de Fransman Stéphane Houdet het Masters dubbelspel, maar daar stopt het niet voor de Belg. Hij wil zich namelijk eind deze maand in Londen ook bewijzen in het enkelspel. Vanaf 19 november gaat hij aan de slag in het voorbereidende toernooi van Nottingham.

“Ik wil voortgaan op het elan van het dubbelspel”, zegt Gerard, de nummer vijf van de wereld. “Maar tot nu heb ik nog maar weinig kunnen schitteren in het enkelspel. Ik kan zowel fantastisch als heel slecht spelen. Ik won twee toernooien, maar geen majors.”

De 26-jarige Gérard en zijn Franse partner wonnen dit jaar ook al Roland-Garros. “We hebben in totaal zeven toernooien in het dubbelspel gewonnen. Volgend jaar willen we al die titels dan ook verdedigen, zegt de Belg.