© Chris De Bruyn

Gesprekken en mindfulness voor diabetespatiënten

Wie in het Imeldaziekenhuis passeert kan er niet omheen. In de inkomhal staat naar aanleiding van werelddiabetesdag op vrijdag 14 november een infostand van het diabetesteam: ‘Gezond eten begint met een ontbijt’.

Chris De Bruyn

Mensen met diabetes worden in het Imeldaziekenhuis intensief begeleid door het diabetesteam. “Recent werden de diabetesgesprekken opgestart voor diabetespatiënten en hun partner”, legt hoofdverpleegkundige en diabeteseducator Els Heyde uit. “Tijdens die namiddagen komen diverse thema’s rond leven met, behandeling van of voeding rond diabetes, aan bod. Een dankbare aanvulling op het verpleegkundig werk waarbij de partner, die een heel belangrijke rol speelt in het diabetesgebeuren voor klaarmaken van de maaltijden en de ondersteuning van de patiënt, actief wordt betrokken. De gespreksgroepen van Imelda vinden stilaan navolging in andere ziekenhuizen.

Zopas werden ook sessies mindfulness voor mensen met diabetes opgericht. “We zijn zo dikwijls bezig met het verleden en de toekomst en daardoor missen we heel vaak het hier en nu. Daar wil Mindfulness wat aan doen. Via oefeningen, meditatie en opdrachtjes thuis, leren de deelnemers om anders in het leven te staan en delen ze inzichten en ervaringen met elkaar ”, vult Heyde aan.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen editie Mechelen.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio