© BELGAIMAGE

EPO gevonden in woning van Franse topatlete

In de woning van de langeafstandloopster Laila Traby is woensdag EPO aangetroffen. Dat meldde de Franse atletiekfederatie. De 35-jarige Française won afgelopen zomer nog brons op de 10.000 meter op het EK in het Zwitserse Zurich.

vml

En heel assortiment bedenkelijke producten werd woensdag aangetroffen tijdens een huiszoeking in Traby’s appartement in de gemeente Font-Romeu-Odeillo-Via, in de Oostelijke Pyreneeën. Het zou gaan om EPO en nog een reeks andere substanties die nog geanalyseerd moeten worden. Traby was in het dorp op oefenstage. Volgens de Franse sportkrant l’Equipe werd Traby niet aangehouden. Ze moest wel een dopingcontrole ondergaan waarvan de resultaten eind deze week bekendgemaakt worden.

‘Ik bevind me in een moeilijke situatie’, zegt de Française op haar Facebookpagina. ‘Ik word vals beschuldigd en ben slachtoffer van een complot. Ze hebben me in de val gelokt, dit is opgezet spel. Ik ben een zuivere atlete en heb mezelf niets te verwijten. De waarheid zal nog wel komen bovendrijven, daar ben ik zeker van.’