Overvallers Juwelier Michel riskeren drie jaar cel

De Mechelse correctionele rechtbank behandelde woensdag de zaak van de brutale overval op juwelier Michel in Rijmenam. Daarbij werden horloges en geld gestolen. De twee daders schreeuwden echter hun onschuld uit.

TDK

Op dinsdag 6 mei werd de gekende juwelierszaak Michel, aan de Lange Dreef in Rijmenam, overvallen door twee kerels. “Ze bedreigden de uitbaatster met een wapen en dwongen haar om de kassa te openen. Nadien moest ze zich op de grond zetten en werd het geld weggestoken. Alsof dat nog niet voldoende was, sloegen ze een vitrinekast stuk en roofden er ook enkele horloges uit”, zei openbaar aanklager Peter Peereboom.

“Het duo wou ook dat de kluis werd geopend maar zowel de uitbater als zijn vrouw ontkenden dat er een kluis was. Toen de juwelier de daders met een steel wou aanvallen, dreigden ze ermee om te schieten. De man moest de inhoud van zijn portefeuille overhandigen en de boeven dreigden er nog mee om in te knie van de man te schieten.”

Tegen de twee boeven werd drie jaar cel geëist. De verdediging van het duo, die waargenomen werd door de advocaten Frédéric Thiebaut en Karel Loncke, drong echter aan op de vrijspraak. Zij ontkenden dat hun cliënten iets met de overval te maken hadden.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen – editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio