© IMAGEGLOBE

Rusland kan bondscoach Capello niet langer betalen

Wie dacht dat de berg olieroebels van de Russische voetbalbond tot in de hemel reikte, werd woensdagnamiddag verrast door een bericht van de hoogste voetbalinstantie van het land. ‘We kunnen onze bondscoach Fabio Capello niet langer betalen’, klinkt het goudeerlijk.

vml

Capello gaf eerder al geïrriteerd aan dat hij al enkele maanden geen loon meer ontvangt van zijn Russische bazen. De Italiaan strijkt in Moskou 9 miljoen euro per jaar op, en dat exorbitante loonstrookje is zo stilaan een probleem.

‘We hebben het geld niet meer’, gaf Sergei Stepachine, een lid van het Uitvoerend Comité van de federatie, toe. ‘We hadden beter moeten nadenken toen we Capello een contract aanboden. Nu moeten we gaan zoeken naar nieuwe inkomsten. De situatie is niet bepaald aangenaam.’

Volgens Stepachine, een voormalig eerste minister, moet de kwestie geregeld worden voor 15 november. Die dag neemt Rusland het op tegen Oostenrijk in het kader van de kwalificaties voor het EK 2016.

Volgens Capello zelf wordt hij al vijf maanden niet meer uitbetaald. ‘De limieten worden stilaan bereikt’, klinkt het dreigend. De ex-bondscoach van Engeland, die ook AC Milaan, AS Roma, Juventus Turijn en Real Madrid al onder zijn hoede had, nam in 2012 de fakkel over. Op het voorbije WK in Brazilië kon hij de Russen niet door de groepsfase loodsen.