Fietsers riskeren hun leven op de Isabellalei

Fietsers die vaak door de Isabellalei rijden zijn kwaad. In de drukke straat is er een fietspad, maar dat mag sinds kort enkel gebruikt worden door de fietsers die richting Belgiëlei rijden. De anderen moeten verplicht op de baan rijden en daar is nauwelijks plaats, wat tot gevaarlijke situaties leidt.

JoRo

Sinds kort hangt er aan het fietspad aan de Isabellalei een verbodsbord voor de fietsers die weg rijden van de Belgiëlei. Het fietspad is er te smal om fietsers te laten kruisen, zo meent het districtsbestuur en dus vliegen de fietsers de straat op. Maar volgens de fietsers is daar nog minder plaats, want daar moeten de wagens worden gekruist. Dat leidt volgens fietsers tot nog gevaarlijker situaties en boze en agressieve autobestuurders.

Volgens het districtsbestuur is de situatie niet nieuw, maar bestaat ze al sinds 2012. Nu pas werd er echter een verbodsbord gehangen, om de verkeerssituatie te verduidelijken. Het districtsbestuur erkent dat de situatie niet ideaal is en dat er maatregelen moeten komen. "Mogelijk komt er een aanpassing van de rijbaan, of komt er terug een dubbelrichtingfietspad. Maar iedere oplossing blijft gebrekkig", zo stelt districtsschepen Paul Cordy (N-VA). De straat heraanleggen is geen optie, want dat zou honderdduizenden euro's kosten.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio