© MALE

© MALE

© MALE

© MALE

© MALE

© MALE

© Dirk M

© Dirk M

1 / 8
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zonde dat dit concert slechts één maal wordt gebracht in de Sint-Dimpnakerk

The Great War remembrance concert was subliem

Op Wapenstilstand 2014 werd de Grote Oorlog herdacht met een prachtig concert met 85 muzikanten, 140 koorleden en 20 pipers. De muzikanten brachten samen met de Kempenseklaprozen een indrukwekkende herdenking.

Marc Leysen

De uitverkochte Sint-Dimpnakerk mocht twee uur lang genieten van muziek, woord en lichtspektakel. Dirigent Jef Verheyden bracht zijn centrumharmonie mee. In de voormiddag verwenden zij Geel al met de muzikale omlijsting van de Wapenstilstand plechtigheid. 's Avonds, tijdens het concert tekenden ze weer present.

Koren Villa Cantando, Capriccio, Couleur Vocale en De Vedel gebruikten dankbaar het kerkgebouw om hemelse klanken op de toehoorders los te laten.

Wellicht ook een publiekslieveling is The Wallace Pipe Band die de kerk door marcheerden met hun doedelzak.

De teksten tussendoor werden magistraal gebracht door Alex Martens. Jammer dat hij een keertje overstemd werd door de muziek.

Dikke proficiat aan de creatieve zielen en weldoeners die dit allemaal mogelijk maakten! We hopen dat de film- en geluidsopnames gelukt zijn zodat iedereen hier later nogmaals van kan genieten.

In Turnhout wordt het concert éénmaal hernomen op 14 november in de Warande. Daar zijn al meer dan 600 kaartjes verkocht... ook al is het 100 jaar geleden, is super snel zijn de boodschap!

Marc Leysen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio