© BELGAIMAGE

© AFP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ritchie De Laet krijgt nieuw contract in Premier League

Ritchie De Laet is misschien wel de meest onderschatte Belg in de Premier League. De 25-jarige verdediger is echter geliefd bij zijn club Leicester City, dat hem een contractverlenging gaf als beloning voor zijn sterk seizoen.

vml

Ritchie De Laet tekende een nieuw vierjarig contract dat hem tot 2018 in het King Power Stadium moet houden.

De Laet kwam in 2012 over van het grote Manchester United en promoveerde vorig seizoen naar de Premier League. De club staat evenwel in degradatiezone maar onze landgenoot stond al elf keer in de basis en behoorde telkens tot de beteren van zijn team. Hij is op korte tijd dan ook al een sterkhouder geworden bij Leicester en is amper drie wedstrijden verwijderd van zijn 100ste wedstrijd voor de club.

‘Ik ben erg blij met deze nieuwe overeenkomst’, aldus De Laet. ‘Mijn familie en ik zijn hier gesettled en ik hoop alvast dat we nog een goed seizoen kunnen spelen en in de Premier League kunnen blijven. Leicester nam indertijd een risico door me zonder enige ervaring aan te werven en bleven in mij geloven. Nu is het aan mij om iets terugdoen.’

De Laet werd twee keer opgeroepen voor de Rode Duivels maar moet als rechtsachter (voorlopig) nog Alderweireld, Vanden Borre en/of Meunier nog voor zich dulden...

De Laet begon zijn carrière bij Royal Antwerp FC, trok nadien naar Engeland bij tweedeklasser Stoke City en in 2009 tekende hij zowaar een contract bij het grote Manchester United. Daar werd hij enkele keren uitgeleend om uiteindelijk in 2012 bij Leicester te belanden.