© Photo News

Nog geen verzoening binnen de voetbalbond

Woensdagnamiddag zou omstreeks 14u15 op de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid een sociaal overleg plaatsvinden tussen de vakbonden en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), maar die vergadering is uitgesteld. Dat bevestigde Francis Stevens van het ABVV.

vml

‘Normaal gezien moest er deze namiddag gepraat worden, maar de verzoening is uitgesteld op vraag van de voetbalbond. Zij zouden een aantal concrete antwoorden bieden op onze vragen, maar hebben gezegd dat ze nog wat meer tijd nodig hebben om die voor te bereiden’, zegt Stevens. ‘Wij willen ons constructief opstellen, en dus hebben we toegezegd tot dat uitstel. De nieuwe datum komt normaal gezien op aanstaande vrijdag te liggen. Het uur is nog niet bekend, maar ik vermoed dat het rond 16u00 zal zijn.’

Het sociaal overleg met de voetbalbond kadert in de ontslagen die de voorbije weken op de hoofdzetel van de organisatie te betreuren vielen. In totaal ging het om een tiental ontslagen bij de KBVB zelf, en nog eens zoveel binnen de afdelingen van de provincies. Indien er de komende weken geen oplossing uit de bus komt, behoort een staking tot de mogelijkheden.

MEER OVER DE RODE DUIVELS