© W&F

Zaal De Kring begint aan nieuw leven

Voor het eerst sinds de gemeente Brasschaat eigenaar is geworden van zaal De Kring worden er nu toneelstukken gespeeld. Zaal De Kring heet voortaan De Polygoon, verwijzend naar de naam die in de volksmond voor de wijk Maria-ter-Heide wordt gebruikt.

jan.brys

Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk gaf het bisdom toch haar goedkeuring aan de verkoop. Het pand naast de zaal wordt omgebouwd tot elf sociale woningen. De zaal zelf kan nu de nodige aanpassingen krijgen, ze wordt ook toegankelijker en er komt een ruime parking.

“De theaterzaal wordt klaargemaakt voor 216 personen. Op de gelijkvloerse verdieping komt een verbruikerszaal met een toog en op de eerste verdieping wordt een polyvalente ruimte ingericht met toog en een kleine keuken”, zo vernemen we van schepen voor patrimonium Dirk de Kort (CD&V).

Zaterdag 15 november begint theatervereniging SILS al aan een reeks voorstellingen. Zij brengen het stuk “Pikant is plezant”. De opvoeringen lopen tot en met 29 november. Dan neemt het Parktheater de zaal over. Zij spelen “Show in den Bungalow”. “Dit is een komedie van Ruud De Ridder in regie van Maarten Bosmans. We spelen op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 december”, aldus Jan Mau van het Parktheater.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio