Minstens tien doden bij aanslag op school in Nigeria

Bij een aanslag op een school in het noorden van Nigeria zijn woensdag zeker tien studenten om het leven gekomen. Het ging wellicht om een zelfmoordaanslag, zo meldt een getuige.

De aanslag vond plaats in een school waar leraars worden opgeleid. “Er liggen lijken van ongeveer tien slachtoffers en twee zelfmoordterroristen op de grond”, zo verklaarde Blessing Auta telefonisch vanuit Kontagora, in de Nigeriaanse deelstaat Niger. Andere getuigen melden ook dat gewonde studenten naar het ziekenhuis worden gevoerd.

Politiewoordvoerder Ibrahim Gambari bevestigt dat er een aanslag heeft plaatsgevonden in de school, maar kan nog geen verdere details geven.Uit voorzorg werden intussen alle andere scholen in de omgeving gesloten.

In Potiskum, in de Nigeriaanse deelstaat Yobe, hadden op 3 en op 10 november ook al twee aanslagen op scholen plaatsgevonden. Daarbij kwamen in totaal een tachtigtal mensen om het leven. De islamistische terreurmilitie Boko Haram wordt verantwoordelijk geacht voor die aanslagen.