© AFP

Vlucht van 20.000 euro met persoonlijke butler is al uitverkocht

Etihad Airways neemt volgende maand zijn gloednieuwe Airbus A380 in gebruik op de lijn tussen Abu Dhabi en Londen, en daar is ook plaats voor een luxueuze suite die u kunt boeken voor 20.000 dollar. Gebrek aan interesse is er niet, want voor de eerste tien geplande vluchten is de suite al geboekt.

edm

De Arabische luchtvaartmaatschappij noemt deze nieuwe klasse boven First Class The Residence. De suite bestaat uit drie ruimtes: een slaapkamer met dubbel bed, woonkamer met koelkast en flatscreen-tv en badkamer met douche. Bij de prijs is ook een butler inbegrepen, opgeleid door het Londense Savoy Hotel.

Het gepeperde prijskaartje (20.000 dollar voor enkele vlucht, wel voor twee personen) lijkt alvast geen probleem te zijn: voor de eerste tien vluchten is de suite al geboekt. Meer dan de bezettingsgraad van vijftig procent voor eerste klasse, klinkt het bij ceo James Hogan, die daarin bevestiging ziet dat er een markt voor is.

De eerste vlucht met de Airbus A380 is gepland op zaterdag 27 december en vertrekt vanuit Abu Dhabi. In 2015 krijgt Etihad nog eens drie gelijkaardige toestellen, die naast Londen ook zullen worden ingezet op de lijn tussen Abu Dhabi en Sydney. New York is de volgende bestemming op het lijstje.

MEER OVER Reizen